Share/Bookmark

vineri, 13 august 2010

A venit și rândul McDonald”s-ului

După campania Greenpeace care a reușit să-i convingă pe cei de la Nestle să-și schimbe furnizorii de ulei de palmier, vine o campanie a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) împotriva McDonald”s. În esență, se pare că furnizorii de carne de pui ai acestei uriașe companii nu se prea omoară cu ucisul cât de cât uman al puilor. În schimb, chiar se pare că încearcă din răsputeri să chinuiască bietele animale cât de mult pot. Puii ajung să crape cu membre rupte, li se taie gâtul cu brutalitate, unii sunt chiar jumuliți de vii. Companiei i-au fost aduse la cunoștință aceste lucruri, însă au preferat să trateze subiectul cu curul. Așa că muie McDonald”s.


McCruelty: I'm Hatin' It--Learn More.

2 comentarii:

  1. Dar tu cum crezi ca se omoara o gaina? Ar trebui sa fie dusa la psiholog intai? Asa se taie o gaina, i se taie capul si se zbate pana nu mai are sange in ea . Asta e viata asa ca daca nu iti place nu mai manca pui pentru ca toti sunt omorati absolut la fel.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu la psiholog, ci la preot sa se spovedeasca. acum serios, tu ai vazut filmuletul? nu ti s-a parut ca acei pui sunt cam chinuiti? nu sunt pasare sa stiu cum e sa fii bagat in apa clocotita pentru jumulire, insa cred ca doare. sunt vertebrate, au o sensibilitate nociceptiva, deci nu cred ca este foarte placut. iar omoratul se poate face ca la porci sau miei, ulterior asomarii. ca biolog/biochimist, inteleg ca omul este omnivor. inteleg ca indivizii speciei noastre trebuie sa manance carne. insa inteleg de asemenea si ca ne consideram superiori oricarei alte specii terestre si ar trebui sa ne comportam ca atare. si eu am crescut cu pasarea/porcul taiati in curte, fara asomare, fara spovedanie, fara nimic. insa stiinta evolueaza, ar trebui si noi sa facem acest lucru. daca se poate altfel, mai "uman", de ce macar sa nu incercam?

    RăspundețiȘtergere