Share/Bookmark

miercuri, 16 decembrie 2009

Drei Wetter Știft

Ieri, 5:30, ora Olandei: trezirea. Terminat făcut bagaj, ora 6:15 mă prinde în stația de tramvai. 5 minute mai târziu, ajung în gara centrală din Rotterdam. Coafura rezistă.
Ora 7:30, ora Olandei: plecarea trenului spre aeroportul Schiphol. Ora 8:00, oprirea în gara de sub aeroport. Coafura rezistă.
Ora 13:50, decolarea zborului Tarom spre București. 1100 de km făcuți în 3 ore. Coafura rezistă.

Eh, ajuns în București, coafura nu mai rezistă. 6 (ȘASE) ore pe centura Bucureștiului (20 DOUĂZECI de km). Ninsoare abundentă, coafura e varză. Ajuns la intrarea pe A2, spre Constanța, supriză: păr nu mai este deloc, căci a înghețat din cauza ninsorii. Un polițist stă falnic în mașină, blocând intrarea tuturor mașinilor. Căci deh, e viscol și a fost interzisă circulația mașinilor pe autostradă (că poate în mintea unor ”inteligenți”, autostrada e ultima pe lista priorităților... ce naiba, doar e un rahat de drum comunal ce leagă două sate). La radio nici un cuvânt despre drumuri, ascultăm ”hiturile verii” și discuții despre Băsescu, Geoană și ce au mâncat la prânz. 2 ore de așteptat. Aflat de o altă variantă, pe DN3, prin Fundulea-Lehliu Gară-Fetești. Întoarcem, mergem nițel, dăm de un echipaj (al doilea pe care l-am văzut toată noaptea), întrebăm încotro, ni se spune ceva. Numai că 2 metri mai încolo, indicatoarele spun altceva. Urmăm indicatoarele, că poate polițistul era prea obosit. Țeapă. După alți 20 de km (de-a lungul cărora nu am văzut absolut nici un indicator, ar fi fost frumos măcar unul care să zică: bai prostule, nu e bine, p-aci ajungi la mama naibii, în Oltenița), hotărâm să ne întoarcem. Într-un final găsim drumul, iar la vreo 28 de ore de la plecarea din Rotterdam, ajung acasă, în Mangalia. Drum parcurs cu cel mult 50 km pe oră, din cauza zăpezii.

Ca să rezum: din Olanda până în București, vreo 1200 de km, am făcut 4-5 ore. Din București până-n Mangalia, vreo 250-300 km, am făcut 20 de ore. Băi frate, cum naiba civilizația se termină la Otopeni????

P.S.: post scris dupa 30 de ore de nesomn. Poate mă voi trezi cu sentimente mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu