Share/Bookmark

sâmbătă, 12 decembrie 2009

1

Albus Dumbledore e gay.

Conform scriitoarei celebrei serii "Harry Potter", JK Rowling, care întrebată fiind dacă Dumbledore a cunoscut vreodată dragostea adevărată, a răspuns direct: "Dumbledore e gay, iar marea lui dezamăgire în dragoste s-a numit Gellert Grindelwald".

Un comentariu:

  1. Mâncarea pentru căţei a fost inventată în 1860
    Invenţia îi aparţine unui om de afaceri american, James Spratt, care călătorea în Marea Britanie, unde a inventat celebrii biscuiţi pentru căţei. Amestecul de făină, sfeclă, legume şi sânge de vită sub forma unor oase mici a avut succes imediat, astfel că azi a devenit o adevărată industrie. Ideea i-a venit în port, când descărca paratrăznetele aduse din SUA. Atunci a observat în câinii care căutau resturi de mâncare în vasele abandonate şi a observat că animalele mânâncă resturi alimentare vechi şi uscate.

    Compania înfiinţată de Spratt a avut succes şi a dominat piaţa hranei pentru câini până în anii 20 ai secolului trecut, cânda fost inventată mâncarea pentru câini la conservă. În pragul celui de-al doilea război mondial, mâncarea la conservă pentru câini devenise extrem de populară şi acoperea peste 90% din cererea de pe piaţă. Acest fapt se datora cărnii de cal, extrem de ieftina după primul război mondial, când caii au fost înlocuiţi în industrie şi transport de către maşini. Totuşi, al doilea război mondial face ca biscuiţii uscaţi pentru câini să redevină populari, de vreme ce războiul cerea tot mai mult metal, producţia cutiilor pentru conserve a devenit din ce în ce mai scumpă, iar caii erau din ce în ce mai puţini la număr.

    Astăzi, mâncarea de câini uscată rămâne favorita posesorilor de câini din întreaga lume. Magazinele specializate, dar şi spaţiul generos de vânzare din supermarketuri face ca industria hranei pentru câini să crească atât ca volum, cât şi ca cifră de afaceri în afaceri în fiecare an, ajungând să cuantifice aproximativ 20 de miliarde de dolari numai în SUA.

    RăspundețiȘtergere