Share/Bookmark

marți, 12 iulie 2011

Deznodământul ultimelor 3 săptămâni

După ce m-am plimbat ca vodă prin lobodă pe la un Institut Max Planck si Oxford, lucrurile s-au mai clarificat zilelele trecute. Și dacă unele s-au clarificat, altele sunt mai tulburi ca niciodată.

Nu am primit a doua ofertă la Oxford. Ar fi fost chiar culmea să fi intrat la Oxford de două ori într-un an. Probabil ăsta mi-ar fi fost sfârșitul deoarece nu cred că m-aș fi trezit din beție :)

Chiar dacă am primit această veste, am refuzat oferta venită de la Max Planck. Mi-a plăcut grupul, mi-a plăcut șefa, mi-au plăcut proiectele propuse, însă intuiția mi-a spus să nu accept. Poate pentru că doar mi-au plăcut și nu m-am îndrăgostit până peste cap de ele. Oricare ar fi explicația, emailul de refuz este trimis.

Am ajuns astfel la o singură variantă. Să rămân la Erasmus, tot în Institutul de Celule Stem, într-un grup care lucrează pe celule stem embrionare și care are o poziție disponibilă. Sunt foarte mulți aplicanți, să văd ce-o ieși. Partea faină e proiectul, din care pot ieși câteva articole tari, poate chiar un Nature-două. Din două una: fie primesc această poziție și plec la post-doc la Oxford (sau Cambridge, nu mă deranjează, însă mie-mi place Oxford mai mult), fie nu o primesc și atunci mai încerc în toamnă la Oxford, Cambridge și poate Edinburgh (deși pot ajunge acolo și acum, e doar o variantă de rezervă).

Așadar obiectivele mele rămân aceleași. Asta deoarece cu cât ți le schimbi mai des, cu atât mai mult înseamnă că nu reușești să ți le atingi.

Asta doar dacă nu cumva are vreunul din cititorii mei 40.000 de lire rătăcite undeva prin casă și este dispus să mi le dea mie pentru a semna contractul pentru prima ofertă primită de la Oxford.

4 comentarii:

  1. Poate cu cateva rugaciuni la BISERICA la icoana MAICI DOMNULUI si a lui ISUS vei reusi sa realizezi ce-ti doresti!
    Bafta si DUMNEZEU sa fie cu tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Uite ca am reusit si fara asa ceva. E un om mic cel care crede ca viata si reusitele/nereusitele ei depind de o zana din cer si nu de propriile alegeri. Puteam sa-mi petrec toata viata in fata unei icoane rugandu-ma sa intru la oxford sau max planck. N-as fi reusit in veci. Am preferat sa petrec insa acel timp studiind si crezand in alegerile si capacitatile mele. Asa am reusit. Vezi diferenta?

    Urarea ta e direct din Star Wars, nu? OK, fie, bafta si tie si stiinta fie cu tine (sau in tine). Lasa-l pe Dumnezeu ca el e ocupat cu altceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce te deranjeaza asa de mult urarea mea? Nu a fost o jignire din partea mea, dar din partea ta am primit un raspuns in bataie de joc, m-ai cam luat la misto! Toata lumea stie , inclusiv eu, ca studiind reusesti sa-ti atingi telurile, dar rugaciunile iti usureaza sufletul!
    Urarea mea e din suflet nu din Star Wars, nici nu stiu ce este asta.Eu nu am legatura cu stiinta si nu are de ce sa fie cu mine sau in mine,in mine este bunatate, credinta, iubire, intelegere, compasiune, recunostiinta.
    Iar DUMNEZEU este ocupat sa vegheze asupra omenirii, sa lumine mintile si sufletele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iar m-ai inteles gresit. Nu m-a deranjat cu nimic. Ba chiar imi este total indiferenta (la fel de bine puteai sa-mi spui prazul sa fie cu tine). Asa sunt eu, mai mistocar.

    Arata-mi un studiu care spune ca rugaciunile usureaza sufletul.

    Exact asta ar fi treaba lui Dumnezeu, cand are ditamai Universul la dispozitie, sa stea dupa fundul unor organisme insignifiante pentru a le "lumina mintea si sufletul".

    Mie mi se pare incredibil cum credinciosii (mai mult sau mai putin ferventi) nu vad absurditatea declaratiilor lor. Dar oare de ce ma mai mir, cand credinta ce vi s-a bagat pe gat si pe care o acceptati nemestecata spune ca un zombi iudaic te poate face sa traiesti vesnic daca ii mananci carnea simbolic si ii spui telepatic ca il accepti ca stapan, pentru ca el sa poata indeparta o forta malefica din sufletul tau care este prezenta in umanitate pentru ca o femeie ce provine dintr-o coasta a fost convinsa de un sarpe vorbitor sa manance dintr-un pom magic. Logic!

    Sau mai pe scurt, imaginandu-ni-l pe dumnezeu povestind extrem de succint samanta religiei al carei pivot este: o sa creez un barbat si o femeie cu un pacat originar. Dupa aceea o sa las o femeie insarcinata cu mine insumi pentru a ma naste. Odata viu, ma voi sinucide ca sacrificiu pentru mine. Ca sa va salvez pe voi de pacatul la care v-am condamnat initial.

    Acum nu ma mai mir ca evolutia este atat de greu de acceptat pentru voi: nu este destul de science-fiction! Poate daca Darwin ar fi mestecat niste ciuperci halucinogene intre 2-3 pagini scrise, introducand in model cate o zana, o viata vesnica, totul ar fi fost mai logic pentru voi.

    RăspundețiȘtergere