Share/Bookmark

vineri, 19 noiembrie 2010

Avea Adam buric?

Am chef de o polemică bună. Nu una de genul ba p-a mă-tii, ci una care să-mi amintească de întrebările extrem de filozofice pe care obișnuiam să le aud/întreb la bețiile de altădată.

Așadar, avea personajul biblic Adam buric???

La această întrebare se poate răspunde privind lucrurile din două perspective diametral opuse: fie cunoști si ești de acord cu evoluționismul, fie ești extrem de credincios și obtuz în gândire. Dacă faci parte din prima categorie, întrebarea de mai sus nici nu își are rostul (decât poate pentru a te amuza de răspunsurile pe care le pot da cei din a doua categorie).

Adam. Primul om. Creația lui Dumnezu. Cel din coasta căruia a fost făcută Eva. Aveau ei buric? Un răspuns ar fi nu. Au fost creați de ființa supremă, ce nevoie ar fi avut de cordonul ombilical, cel care face atât de necesara legătură a fătului cu mama în timpul sarcinii? Atunci cum a apărut? Părerea mea e că cicatricea numită buric a fost cauzată de o mutație produsă în urma relațiilor incestoase dintre urmașii celor doi, relații care au dus la popularea pământului de o specie ciudată și un pic cam prostuță. Răspunsul meu nu prea rezistă în fața unui credincios fervent: păi cum adică mutație? Asta ar însemna evoluție. Care evoluție e un basm.

Și dacă au avut buric? Care ar fi fost rolul lui? Să fi făcut Dumnezeu mișto de ei? Asta ar însemna un simț al umorului (chiar dacă puțin sadic). Doar și noi ne amuzăm la Grădina Zoologică atunci când vedem vreo altă primată că se scarpină în fund.

Bineînțeles, mai rămâne o variantă: Adam și Eva au fost creați in laborator în urma unor experimente și manipulări genetice ale unor extratereștri. Scopul buricului nu ne va fi relevat decât la revenirea lor pe pământ.

Sau cuvântul ăla ce începe cu ”e” e pe bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu