Share/Bookmark

luni, 22 noiembrie 2010

Papa și prezervativul

Nu, din păcate nu e o glumă. Papa a zis în sfârșit că e ok ca cei care lucrează în industria sexului (prostituatele și prostituții) să folosească prezervativul. Serios? Nu e puțin cam târziu? Cam cu 30 de ani, așa..? Însă probabil vor mai trece cel puțin 30 până se va prinde careva prin Vatican că totuși și cei care fac sex cu persoane necunoscute fără să fie ”în branșă” sunt supuși unor riscuri imense. Bănuiesc că până atunci selecția naturală își va spune cuvântul în continuare (mă refer la îndoctrinații care fac sex cu oricine sau la cei ce fac acele poștă; da, știu, am o minte rece). Din păcate Vaticanul are aceeași minte închisă ca mai dintotdeauna. Din ciclul Doamne-Doamne ne-a zis să pornim cruciade, Doamne-Doamne ne-a spus să începem să convertim persoane care vor-nu vor, Doamne-Doamne ne-a șoptit să pornim Inchiziția, asta este o altă mostră de prostie pură: e mai bine să iei HIV decât să folosești un mijloc de contracepție? E mai logic să dai naștere unui copil care moare de foame la 2 ani sau pe care-l vinzi pentru piese sau care se naște cu malformații și boli genetice decât să folosești mijloace contraceptive?
Cunosc câteva persoane care în inocența adolescenței au plecat acum ceva ani pentru o perioadă în Africa, gândindu-se că poate pot face o mică schimbare în lumea asta de rahat. Povesteau acum câteva săptămâni că au împărțit prezervative într-o comunitate din Tanzania, prezervative pe care le-au găsit a doua zi de vânzare la chioșcul din sat. Întrebați de ce nu folosesc prezervative cât timp cunosc riscurile HIV și bolilor cu transmitere sexuală, au răspuns că Papa zice că nu e voie. Întrebați dacă Papa zice că e voie să faci sex cu mai multe persoane și nu numai cu soția, au tăcut mâlc. Asta numesc eu selecție naturală în plină acțiune.

Asta e doar una din chestiile pe care nu le înțeleg la catolicism (și din păcate nu numai catolicism, ci și creștinii evanghelici și musulmanii au aceleași reguli stupide). Despre altele, altădată.

Până atunci pregătesc un post despre evoluție. De ce cred eu că evoluția e singurul răspuns și explicațiile aferente. Am observat recent că multe persoane acceptă creaționismul în lipsa unei comprehensiuni a evoluționismului. Iar asta cred că este principala hibă a cercetătorilor de azi și de mai întotdeauna: nu ne pricepem să explicăm lucruri care nouă ni se par de bază persoanelor care nu au aceeași pregătire ca noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu