Share/Bookmark

miercuri, 12 mai 2010

Depășim criza prin construirea de biserici

"Considerăm înșelătoare opinia conform căreia trebuie făcute economii, inclusiv prin sistarea lucrărilor la lăcașurile de cult aflate în construcție, deoarece prin edificarea unui lăcaș de cult se întărește solidaritatea și cooperarea dintre credincioși, inclusiv întărirea vieții spirituale, care permite oamenilor să depășească orice fel de criză, fără să se 'autodemoleze', ajungând la deznădejde sau la dezumanizare", se arată într-un comunicat remis Ziare.com.

"Criza financiar-economică actuală este rezultatul unei profunde crize spirituale și morale care poate fi depașită prin sporirea credinței, a rugăciunii și cooperării pentru a finaliza un lăcaș de cult care adună oameni în iubirea și lumina Preasfintei Treimi, învățându-i să se respecte și să se ajute reciproc.

Fiecare biserică este un simbol al credinței, speranței și al iubirii (comuniunii și cooperării), într-o lume prea adesea confuză, individualistă, învrăjbită și fără ideal comunitar pe termen lung.

Viața spirituală intensă este izvor puternic pentru cooperare și solidaritate socială, deoarece pe lângă majoritatea lăcașurilor de cult aflate în construcție sunt prevăzute a funcționa de asemenea centre social-filantropice și culturale ale căror principali beneficiari vor fi copiii (ai căror părinți sunt plecați în străinătate), persoanele vârstnice singure sau alte categorii defavorizate din comunitatea respectivă", se mai arată în comunicatul citat.

Ăști vorbesc serios? De fapt, dacă stau să ma gândesc mai bine, ar cam trebui sa se construiască niște biserici pentru că sunt doar la fiecare colț de stradă. Ar trebui să se mai construiască și în mijlocul străzii altfel vor fi cozi la înmormântări peste puțin timp dacă se menține scăderea pensiilor cu 15%. Vă imaginați: bre, mai repede cu Tatăl Nostru că stăm aici de o oră ?! Trist, sadic, dar un scenariu plauzibil. Dar despre religie, biserică și preoți în alte posturi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu